Villkor

Köpvillkor

Innan du gör en beställning hos Green by Me Shop, orgnr. 559076-3255, vänligen läs noga igenom våra köpevillkor, då du automatiskt godkänner dessa villkor när du beställer från oss.

 För privatkonsumenter gäller konsumentköplagen samt distansavtalslagen.

Beställning

Du måste vara 18 år eller äldre när du beställer hos Green by Me. Är du yngre krävs målmans godkännande av köpet.

Priser

Alla priser som anges i shopen är i svenska kr inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella fel i artikel- och prisinformationen samt förbehåller oss rätten till prisändring utan föregående avisering.


Fraktkostnad

Fraktkostnaden är 49 SEK. Fri frakt vid köp över 1 000 kr.

Orderbekräftelse

När du gjort en beställning får du en automatisk orderbekräftelse skickad till den e-postadress du angett vid beställningen. Om du inte får någon orderbekräftelse, kolla i din skräpmail. Har den inte hamnat där heller maila till hello@greenbyme.se så skickar vi dig en ny bekräftelse.

Betalningssätt

Betalning sker via Klarna där du kan välja mellan att betala med:

Faktura 14 dagar betalningsvillkor. Få hem dina varor först och betala sen.

Betalning med kort eller internetbank där pengarna dras från ditt bankkonto direkt.

Leverans

Leverans sker endast inom Sverige. Din order skickas från Green by Me 1–5 arbetsdagar efter att du gjort din beställning. Ditt paket distribueras av DHL eller PostNord, vardagar enligt deras villkor. Du får en avisering via e-post eller sms när ditt paket finns att hämtas. OBS! Sommarstängt from 10 juli och sista beställningsdag är 7 juli. 

För icke uthämtade varor debiteras en kostnad om 395 kr.

Det är köparens ansvar att se till att de kontaktuppgifter som uppgivits till Green by Me vid beställningstillfället stämmer.

Om vi av någon anledning inte kan leverera din beställning kontaktar vid dig omgående.

Avbeställa eller ändra en order

Skulle du vilja avbeställa eller ändra i din order måste du maila direkt till oss. Om vi redan hunnit skicka din order debiteras du för fraktkostnaden samt returfrakten tillbaka till oss.

Delleverans

Green by Me skickar inte paket med delleverans utan det sker bara på kundens begäran. En sådan begäran kan medföra ytterligare fraktkostnad för kunden.

Häva köp vid leveransförsening

Som kund har du alltid rätt att häva ditt köp om det skulle uppstå långvarig leveransförsening. Om du vill häva ditt köp gör du det skriftligen via e-post till hello@greenbyme.se

Transportskada

Om ditt paket är skadat när du hämtar ut det på ditt utlämningsställe, anmäl det direkt till dem. För att vi ska kunna avgöra om det blir aktuellt med retur av ditt paket ber vi dig att fotografera paketet och sedan maila oss det på hello@greenbyme.se.

Ångerrätt, byte och retur

Som kund har du, enligt Distansavtalslagen, 14 dagar ångerrätt från det att du tagit emot varan du beställt. Vill du returnera varan skall den vara oss tillhanda innan tidsfristen om 14 dagar har löpt ut.

Oavsett ångerrätt, byte eller retur ska varan returneras i oförändrat skick och ej vara använd.

Skor får endast vara provade inomhus och skokartongen ska vara i ursprungligt skick.

Kunden är ansvarig för returen tills den är åter till Green by Me. Kom ihåg att alltid spara inlämningskvittot! Du kommer att få ett mail från oss när returen är registrerad.

Vill du byta till en annan storlek använder du returfraktsedeln som finns med i paketet. I beställningar där returfraktsedel inte finns med mailar du till hello@greenbyme.se så får du ett returnummer. Lägg sedan in en ny order på önskad storlek/vara.

Om du valt att betala med Klarna faktura ber vi dig att betala innan förfallodatum för att undvika påminnelseavgifter. Green by Me ansvarar inte för obetalda fakturor eller påminnelseavgifter.

Reklamation

Reklamationer måste alltid godkännas av respektive varumärke och ska göras inom 14 dagar efter att du tagit emot varan. Återbetalning görs senaste 30 dagar efter att vi mottagit varan hos Green by Me.

När du vill reklamera en vara gör du det via hello@greenbyme.se där du anger vilken vara det gäller och orsaken till reklamationen.

Frågor och funderingar

Undrar du över storlek, material eller har någon annan fundering, tveka inte att kontakta oss på hello@greenbyme.se!

 

GDPR

Vad innebär det?

Green by Me värnar om din personliga integritet och följer självklart lagen GDPR där vi tar ansvar för att skydda de personuppgifter som vi hanterar. Det innebär att personuppgifter som namn, adress, eventuella personnummer, e-post och telefonnummer som du som kund uppger bara når Green by Me och de företag som vi samarbetar med för att kunna levererar dina varor. De företagen är de som tillhandahåller vår e-handelplattform och IT- och molntjänst, transportföretag som vi anlitar och Klarna som sköter fakturaadministrationen. I de fallen har personuppgiftsbiträdesavtal ingåtts för att säkerställa att integritetspolicyn följs. 

Varför sparar vi dina uppgifter och hur länge?

Nämnda personuppgifter sparar vi för att kunna leverera de varor du beställt, kunna ge bra service i vår kundtjänst, hantera returer och reklamationer på ett bra sätt, göra kundundersökningar samt marknadsföringar av relevanta varor.

Dina personuppgifter sparar vi bara så långe som det är nödvändigt för att uppfylla ändamålet med behandlingen. Om vår relation skulle upphöra raderas dina uppgifter automatiskt efter högst ett år.

Vilka är dina rättigheter?

Att få en bekräftelse när vi behandlar dina personuppgifter.

Att få felaktiga personuppgifter rättade utan dröjsmål.

Att få dina personuppgifter raderade när de inte längre är nödvändiga för att uppfylla ändamålet.

Att få, under vissa omständigheter, ut de personuppgifter som du uppgett till Green by Me och som allmänt används i ett elektroniskt format.

Att under vissa omständigheter kunna Invända mot behandlingen av dina personuppgifter i den mån där behandlingen sker för direkt marknadsföring. Vi en sådan invändning kommer dina personuppgifter att tas bort för det ändamålet.

Har du frågor, invändningar eller vill ändra den information vi har lagrat om dig kontakta oss gärna på hello@greenbyme.se!

0

Start typing and press Enter to search