Medveten shopping – vad innebär det?

 In Okategoriserade

Jag har alltid älskat skor och har tillhört dem som shoppat skor efter modet och för säsongen. Tyvärr har jag alltför ofta slarvat med att ta hand om mina skor för att kunna förlänga livslängden på dem. Men i takt med att min kunskap ökat kring djur- och miljöfrågor har ökat har jag också blivit mer medveten i min konsumtion av skor och även kläder. För mig har det blivit allt viktigare att de varor jag shoppar är miljövänligt och etiskt tillverkade. Det är just det som medveten shopping betyder för mig – att vara nyfiken på material och tillverkningssätt, ställa krav på tillverkaren/producenten och faktiskt aktivt välja bort de varor som inte uppfyller mina krav.

När jag startade e-shopen greenbyme.se var det självklart att medveten shopping skulle vara i fokus, så när jag väljer produkter utgår jag från det här:

  • Att produkten är vegansk (goes without saying!).
  • Att produkten är tillverkad av ett hållbart material, tex kork, ananasblad, återvunna PET-flaskor.
  • At tillverkningsmetoden är hållbar och miljövänlig.
  • Att produkten tillverkas under rättvisa arbetsmiljöförhållanden.
  • Att produkten är tillverkad så nära Sverige som möjligt, helst i Europa, för att minska miljöpåverkan av frakter.

 

Vad innebär medveten shopping för dig?

Recommended Posts

Lämna en kommentar

0

Start typing and press Enter to search

vegansk korkväska från corkor